XIX ASR OXIRI AQSH ARXITEKTURASIDA RATSIONALIZM (CHIKAGO MAKTABI) - Ravshanovich, Xalikov Sindorkul (Innovative: International Multidisciplinary Journal of Applied Technology (2995-486X), 2024)
Ushbu maqolada arxitektura shaklidagi tub o‘zgarishlar qilgan muhim me’moriy harakatlardan biri bo‘lgan yangi iqtisodiy talablar va ijtimoiy muammolarga javob beradigan sanoat texnologiyalarini qo‘llashga asoslangan o‘ziga xos me’moriy ifodani yaratib, ratsionalizm yo‘nalishini rivojlantirishda katta hissa qo‘shibgina qolmay, Qo‘shma Shtatlar va Yevropadagi shahar va shahar atrofi hayotining bugungi shakllarini oldindan ko‘ra olgan va ta’sir ko‘rsata olgan. XIX asrning so‘nggi choragida Chikagoda foliyat yuritgan innovatsion arxitektorlarni birlashtirgan “Chikago maktabi” haqida bayon etilgan.